SEO optimizacija

optimizacija sajta

Pored izrade sajta veoma je važno da sajt bude vidljiv u rezultatima pretrage kad potencijalni klijenti pretražuju internet. Ako je sajt visoko rangiran, veća je šansa da će biti primećen i da ćete ostvariti pirhod od vašeg online prisustva. SEO optimalizacija web sajta za pretraživače (engl. Search engine optimization) je proces unapređenja kvaliteta i količine saobraćaja od pretraživača ka web sajtu preko prirodnih (organskih ili algoritamskih) rezultata pretrage. Tipično, što je sajt bolje rangiran odnosno ima bolju poziciju u rezultatima pretrage, više će saobraćaja biti preusmereno sa pretraživača.

Optimizacija za pretraživače se može podeliti u dva faze:

  • on page optimizacija
  • off page optimizacija

On page optimizacija

Jačanje rejtinga optimizacijom na samoj web stranici

U procesu izrade sajta pridajemo poseban značaj optimizaciji web stranica. Optimizacija web stranica utiče na njeno pojavljivanje u prirodnim (organskim ili algoritamskim) rezultatima pretrage kao posledica pretraživanja relevantnih ključnih reči. Faktori koji utiču na rezultat pretrage su sadržaj i programska struktura same stranice; HTML kod, meta tagovi, alt tagovi, uključivanje i učestanost pojavljivanja ključnih reči.

Mi u Vega Web studiju izrađujemo sajtove na profesionalan način, potpuno optimizovane sa ciljanim ključnim rečima, pogodne za lako pronalaženje i indeksiranje. Znamo kako treba primeniti najbolju SEO praksu za postizanje najboljeg rezultata kako kod posetioca sajta tako i kod pretraživača. Isto važi i za slučaj ukoliko već imate sajt; naša stručnost u izradi stranica i znanje šta pretraživači traže će uticati na pomeranje sajta u rezultatima pretrage na višu poziciju.

Vega Web Studio usluga on page optimizacije obuhvata:

  • optimizaciju i strukturu programskog koda
  • navigaciju i interno povezivanje stranica
  • optimizaciju slika
  • strategiju ključnih reči
  • izradu mape sajta

Profesionalna on page optimizacija čini sajt čitljivijim i korisnijim posetiocima, utiče na bolju poziciju ali ne garantuje visoku poziciju u rezultatima pretrage pretraživača. Ovaj proces mora da se kombinuje sa drugim aktivnostima, posebno sa Link Building odnosno izgradnjom mreže eksternih linkova koji vode ka sajtu.

Off page optimizacija

Off page optimizacija je vezana za izgradnju mreže linkova koji vode ka web sajtu, odnosno to je proces optimizacije sajta van njegovih stranica. Ovo je veoma bitan faktor koji utiče na jačanje rejtinga sajta a nema veze sa samom tehnikom izrade. Ako je web sajt povezan sa većim brojem drugih web lokacija koji imaju veliki obim poseta onda će rejting značajno porasti.

off page optimizacija

Link building, stvaranje mreže linkova

Postoji nekoliko načina izgradnje eksternih linkova koji vode ka web sajtu

  • registrovanje sajta u direktorijumima sajtova
  • učestvovanje u forumima – ljudi često ostavljaju komentare na forumima iz jednog razloga kako bi ostavili link koji vodi ka njihovom sajtu
  • razmena linkova – u dogovoru sa drugim vlasnicima sajtova moguće je izvršite razmenu linkova odnosno objavite njihov link da bi oni objavili vaš

Društvene mreže

Povezivanje sajta sa društvenim mrežama je veoma važno. To se odnosi na otvaranje stranica koje imaju link ka sajtu na mrežama kao što su Facebook, Google+, LinkedIn i slično, te na vođenje kampanja. Rejting sajta raste srazmerno broju fanova koji vas prate putem društvenih mreža. Isto je tako važna mogućnost deljenja (share) sadržaja sajta. Što je sadržaj više deljen, pretraživači sadržaj tumače kao interesantniji što značajno utiče na rejting. Imamo dosta iskustva u vođenju internet kampanja i tu vam možemo mnogo pomći.

Social Bookmarking

Social Bookmarking je online praksa organizovanja i spremanja linkova, te njihovog označavanja sa ključnim rečima ili tagovima kako bi kasnije takav sadržaj bio lakše otkriven i dostupan svim korisnicima Interneta.

Off page optimizacija nije obuhvaćena u cenu izrade web sajta. Ako želite da popravite rejting sajta možete se opredeliti za neku od naših internet marketing usluge.


HAJDE DA ZAPOČNEMO NOVI PROJEKAT...

Spremni ste za novi projekat ili vas interesuje proces izrade projekta? Hajde da razgovaramo o vašim idejama. Želimo da se pripremimo za prvi razgovor, tako da za početak, molimo vas popunite upitni formular o projektu sa što je moguće više detalja.

Projektni zahtev

ILI MOŽEMO BITI PRIJATELJI

Imate pitanje o projektu koji smo završili, o načinu kako radimo ili vas zanima šta ima novo ove nedelje? Pustite nam poruku ili nas pozovite; biće nam drago da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Pozovite nas na:
064 047 6278