Interaktivni sadržaj – kako zadržati pažnju posetioca sajta

...
Internet marketing je moćno i profitabilno sredstvo, za prenošenje marketing poruke i povećanje prodaje proizvoda ili usluga. Jedna od bitnih razlika u odnosu na tradicionalne marketing medije, kao što su; TV, radio i štampa, je ta da jedino internet marketing omogućava interaktivnost sa publikom.

Vaši potencijalni klijenti su na internetu u potrazi za sadržajem iz kog mogu nešto naučiti i saznati. Da biste se izdvojili u mnoštvu konkurentskih web sajtova koji po pravilu prilično pasivno prezentuju svoj sadržaj, potrebno je naći način da privučete i zadržite pažnju posetioca. Kako to možete postići? Odgovor je: sa interaktivnim sadržajem.

Interaktivni sadržaj omogućava da marketing poruku razbijete na male “svarljivije“ delove i na taj način olakšate posetiocima da je lakše konzumiraju. Osim toga, interaktivni sadržaj omogućava vizuelno interesantniji prikaz za razliku od standardnih statičnih tekstualnih blokova. Kad je sadržaj predstavljen na zabavan i zanimljiv način, korist je u tome, da će se posetioci više zainteresovati i duže zadržati na sajtu.

Koja pravila treba ispoštovati kad kreirate interaktivni sadržaj

Na internetu postoji ogromna količina sadržaja koja se bori za pažnju publike. Ta digitalna džungla, vas ne treba zaustaviti u stvaranju novog, ali boljeg sadržaja.

Sadržaj treba da osvaja, skreće pažnju, navede posetioca da se zaustavi na svom putovanju internetom i zapita se, “Ej šta je ovo?”, pa da zatim krene u istraživanje.

Interaktivni sadržaj skreće pažnju, dozvoljava posetiocima da klikču i istražuju okolo, da se angažuju, da se zabavljaju dok slažu slagalicu, da rešavaju probleme i analiziraju. Ovo vodi ka transformaciji publike, od publike kojoj se nešto govori i koja nerado veruje, u publiku sa kojom se razgovara i koja je otvorena za nove ideje.

Zadržite pažnju posetioca

Pridobijanje pažnje je težak zadatak, nekada je potrebno govoriti glasnije da bi vas pogledali. Istraživanja su pokazala da ljudska pažnja značajno opadne posle 9 sekundi a da je ta granica ranije bila na 12 sekundi, koliko je iznosila 2000. godine. To treba da znači da najverovatnije više ne čitate ovaj članak.

Sadržaj koji kreirate mora da osvaja. Na taj način se gradi veće poverenje u brend i uvećava šansu da će posetilac kliknuti na “naruči” i približiti se samoj konverziji. Osvajanje i zadržavanje pažnje publike nije sve što interaktivni marketing može da postigne.

Zaključak

Postoji mnogo tipova interaktivnog sadržaja. Ovo su samo neki od njih. Kad kreirate interaktivan sadržaj vodite račun o tome da ga naglasite sa upečatljivim naslovom koji skreće pažnju i koji je jednostavan za interakciju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

HAJDE DA ZAPOČNEMO NOVI PROJEKAT...

Spremni ste za novi projekat ili vas interesuje proces izrade projekta? Hajde da razgovaramo o vašim idejama. Želimo da se pripremimo za prvi razgovor, tako da za početak, molimo vas popunite upitni formular o projektu sa što je moguće više detalja.

Projektni zahtev

ILI MOŽEMO BITI PRIJATELJI

Imate pitanje o projektu koji smo završili, o načinu kako radimo ili vas zanima šta ima novo ove nedelje? Pustite nam poruku ili nas pozovite; biće nam drago da odgovorimo na sva vaša pitanja.

Pozovite nas na:
064 047 6278